Astronomiska summor av skattebetalarnas pengar går till att finansiera politiska visioner om stora samhällsförändringar. Med en ökad överstatlighet har även EU blivit en motor för dessa stora omställningar. En nygammal industripolitik håller på att växa fram där staten återigen spelar en stor roll i näringslivet och företagen är inte sena i att utnyttja den rikliga flora av bidrag som erbjuds. Men varför är det svårt att få dessa samhällsprojekt att lyckas? Det samtalar vi om vi veckans Hotspot, som gästas av Christian Sandström, professor i nationalekonomi.

Lästips:
”Moonshots and the New Industrial Policy – Questioning the Mission Economy”, Magnus Henrekson, Christian Sandström, Mikael Stenkula (Springer)
• Entreprenörsstaten? – En sammanfattning av: Questioning the entrepreneurial state: status-quo, pitfalls, and the need for credible innovation policy, Christian Sandström, Karl Wennberg (Ratio)

Hotspot är ett samtalsprogram om kristen tro, kultur och samhälle. Programledare är Marco Strömberg. Programmet produceras av TV Vision Sverige och Världen idag.

Lyssna på programmet som podcast: