Har Jimmie Åkesson rätt eller fel i sitt moskéutspel? Hur ska man se på att S idkar kritik mot sin egen migrationspolitik? Och ska klimataktivister slippa straff på grund av att de agerar utifrån ”nödläge”? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Veckans nyheter. Även judehatet på en skola i Malmö diskuteras, samt huruvida man får ta hunden med sig in i himlen.

Nyheterna som tas upp i detta program:
Åkesson vill att vissa moskéer rivs – kritiseras och försvaras
Åkesson om kritiken: Borde inte vara kontroversiellt
S kritiserar egen migrationspolitik – ville inte förknippas med SD
Klimataktivist slapp straff på grund av ”klimatnödläge” – dom överklagas
Elever dödshotade judar i klassrum i Malmö – polisanmäldes ej

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv. 

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Lyssna på programmet som podcast: