Är ett storkrig i Mellanöstern att vänta? Har 150 svenska kändisar blivit experter i Israelkonflikten? Och var staten Israels bildande 1948 förutbestämt av Gud? Det är frågor vi ska prata om i det här avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist ska också svara på en tittarfråga om halloween.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i detta program:
Israel varnar: Om Hizbollah kliver in anfaller vi Iran
Kändisupprop och Thunberg kritiseras för Gaza-ensidighet

Boktips:
Finns Gud av Mats Selander

Lyssna på programmet som podcast: