Den 7 oktober vällde en våg av Hamasterrorister in över gränsen till Israel för att kidnappa, våldta och döda. Händelserna fick en hel värld att chockeras. Attacken var både välplanerad och välkoordinerad. Genomförde Hamas den på egen hand eller fick de understöd av Iran? Varför firar människor illdåden på svenska gator? Och hur kommer Israel att agera för att förhindra framtida terrordåd? Det är frågor som vi samtalar om i veckans Hotspot som gästas av terrorforskaren Magnus Norell och advokaten Nima Rostami.

Boktips:
1979 och arvet efter politisk islam, Magnus Norell (Samizdat Publishing AB)
Hamas: Politics, Charity, and Terrorism in the Service of Jihad, Matthew Levitt (Yale University Press)

Hotspot är ett samtalsprogram om kristen tro, kultur och samhälle. Programledare är Marco Strömberg. Programmet produceras av TV Vision Sverige och Världen idag.

Lyssna på programmet som podcast: