Varför sprider sig kulturkriget till allt fler områden? Har politiken blivit existentiell i takt med religionens tillbakadragande? Och är kulturkriget en teologisk debatt i förklädnad? Det är frågor som vi samtalar om i det här specialavsnittet av Hotspot, som är inspelat på plats i Visby under Almedalsveckan, i samarbete med Svenska Evangeliska Alliansen och fartyget Elida.

Gäster i programmet är Sakine Madon som är politisk chefredaktör på Upsala Nya Tidning, Olof Edsinger som är teolog och generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen (SEA), Andreas Johansson Heinö som är statsvetare och förläggare vid Timbro förlag, Annika Hirvonen, gruppledare och riksdagsledamot för Miljöpartiet.

Hotspot är ett samtalsprogram om kristen tro, kultur och samhälle. Programledare är Marco Strömberg.

Lyssna på programmet som podcast: