Varför är det tillåtet att bränna Bibeln men inte Koranen? Hur kommer det sig att medierna är tysta när Biden vill stoppa migrantströmmarna från söder? Och är det som sker på Asbury universitet i USA en väckelse? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist ger även ett boktips.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Boktips:
”Rädd för sanningen” av Janne Josefsson (Mondial förlag)

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Polischef Mats Löfving hittad död i hemmet
Polisen vill skydda Koranen – men inte andra trosskrifter
Polisens förbud mot koranbränning sågas – ”våldsaktör bestämmer”
Bidens regering vill stoppa migranter vid Mexikogräns

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Lyssna på programmet som podcast: