Är det rätt att Jimmie Åkesson portas från Nobelfesten? Var Rishi Sunaks plan att få bort Boris Johnson? Och hur ska man se på S-politikernas vidlyftiga fallskärmar och Norrtäljepolitikernas höga löneanspråk? Det är frågor som diskutera i detta avsnitt av Veckans nyheter. Även Turinsvepningen diskuteras.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Jimmie Åkesson portas från Nobelfesten på nytt
Klart: Nu är Rishi Sunak britternas premiärminister
Hindu tar över i Storbritannien
Tidigare S-ministrar utlöser fallskärmar – får miljonregn
Högerstyre i Norrtälje höjer politikerlönerna rejält – sågas
M-topp backar om de chockhöjda arvodena i Norrtälje
Turinsvepning grund till utställning om Jesu lidande

Lyssna på programmet som podcast: