Kommer partiet Nyans att växa ytterligare? Varför tappar C och S kärnväljare? Och hur kommer det sig att unga tenderar att rösta till höger? Det är frågor som diskuteras i detta valspecialavsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist resonerar även kring huruvida tro och politik går att kombinera.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Unga skulle röstat blått – klar majoritet för högern i skolval
Statsvetare: V och C är valets förlorare
KD och C tappar i starka fästen
Muslimska partiet Nyans kan ha avgjort riksdagsvalet
Trend: SD går framåt i glesbygd – S i storstäder
Kristna lyftes fram på scen under valvakor

Lyssna på programmet som podcast: