Varför väcker Gud stort intresse på landets fängelser? Är samtalet mellan Israels och Sveriges utrikesministrar starten på en varmare relation mellan länderna? Och varför måste Gud bort från skolan i Sverige? Det är frågor som analyseras av Sven Almkvist i detta avsnitt av Veckans nyheter. Även frågan om hur ondskan uppstod diskuteras.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Lyssna på programmet som podcast:

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Fängelsepastor: Stor gudslängtan på fulla anstalter
“Allt fler vill prata om att ta sig ur gäng”
Sverige och Israel återupptar dialog
S driver på för förskola från två års ålder