Statyn ”Guds hand” tas bort i Västerås då ett område avkristnas, Svenska kyrkan kritiserar förslag om språktest för nyanlända, Kristdemokraterna nämner inte barnomsorgspengen i sitt jämställdhetsprogram. Det är ämnen som Sven Almkvist analyserar i det tionde avsnittet av Veckans nyheter. Även det faktum att en kyrka får samla fler besökare som museum än som gudstjänstlokal diskuteras, och att Justin Bieber har släppt en ep med kristna låtar.

Ämnen som tas upp i veckans program:
”Guds hand” tas bort från Västerås
Förslag om språkkrav kritiseras av kristna
KD: Begränsa vilka som utför sexualundervisning
KD: Vi prioriterar inte bort barnomsorgspeng
Varnhems kyrka får samla fler än åtta – när den är museum
Justin Bieber släppte ep med kristna låtar

Lyssna på programmet som podcast här:

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.