Varför röstade många svenskar rödgrönt när det blåste högervindar i stora delar av Europa? Var påståendena i SVT:s valkompass neutralt formulerade? Och hur ska man se på att en journalist i Gaza tycks ha huserat gisslan? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Veckans nyheter. Därtill diskuteras Bibelns sista kapitel om en ny himmel och ny jord.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Nyheter som tas upp i detta program:
Höger­partier går framåt i EU – de gröna tappar
Studie ger led­trådar: Därför sticker svenska väljare ut i EU-valet
Glädje i Israel – militära styrkor fritog fyra ur gisslan

Lyssna på programmet som podcast: