Den västerländska civilisationen är både ifrågasatt och i gungning av olika anledningar. Många ser sekulariseringen som en förutsättning för ett land med friheter och demokrati. Samtidigt skördar vår civilisation i dag frukterna av det som har grundlagts av ett tvåtusenårigt arv från kristendomen och i Sveriges fall ett tusenårigt arv. Detta samtalar vi om i veckans Hotspot som gästas av Kjell O Lejon, professor i kyrkohistoria och aktuell med boken ”Sveriges kristna arv”.

Boktips:
• ”Landet som glömde Gud”, Per Ewert (Artos & Norma Bokförlag)
• ”Sveriges kristna arv”, Kjell O Lejon (Världen idag)

Läs Kjell O Lejons artikelserie om Sverige kristna arv här

Hotspot är ett samtalsprogram om kristen tro, kultur och samhälle. Programledare är Marco Strömberg. Programmet produceras av TV Vision Sverige och Världen idag.

Lyssna på programmet som podcast: