Sitter ledare inom islam på nycklar för att förhindra terrordåd? Är svenska pensionärer orsak till bidragsfusket? Och hur ska man hantera tragedier som dödsfallet i Marks kommun? Det är frågor som tas upp i det här avsnittet av Veckans nyheter. Även de sju basunerna i Uppenbarelseboken diskuteras.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Nyheterna som tas upp i detta program:
Planerade terror­dåd mot riksdagen – två gripna i Tyskland
900 brottslingar ska utvisas – men många slipper lämna landet
Iraks förre försvars­minister gripen på Arlanda – misstänks för bidrags­brott
EFK-kyrka i sorg efter misstänkt mord på tonårs­flicka

Lyssna på programmet som podcast: