Vad är sant i Richard Jomshofs tweet om islam? Är det hyckleri av Kristersson att tala om ansvar? Och varför sågades en KD-politiker när han för flera år sedan föreslog ett förbud mot religionskränkning? Det är frågor som diskuteras i säsongens första avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist resonerar även kring ifall Bibeln har förutsagt islams utbredning.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i detta program:
Regeringen ser över ordningslagen – sågas av SD och ungdomsförbund
Efter nya terrorhoten – Kristersson betonar allvar
Enig opposition kräver Jomshofs avgång
Dragqueens, kyrkliga och media inbjöds till Prideminglet
Kristersson beskylls för hyckleri: ”Hyllar provokation mot kristna”
Jomshof om tweeten: Det jag skrev om Muhammed är sant
Sågade förslag om ”trosfrid” – nu vill Bodström stoppa koranbränningar

Lyssna på programmet som podcast: