Vad sker bakom frimurarnas stängda dörrar? Kommer hbtq-frågan leda till att Evangeliska frikyrkan (EFK) splittras? Och kommer barn som dör automatiskt till himlen? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter, där tittarfrågor är i fokus. Sven Almkvist ger även ett boktips.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i detta program:
Rättsfall med frimurare väcker frågor om opartiskhet
EFK-rapport: Ta emot homopar som medlemmar

Boktips:
Landet som glömde Gud av Per Ewert

Lyssna på programmet som podcast: