Varför kan det vara problematiskt med en hädelselagstiftning? Finns det en blindhet för utsatta religiösa minoriteter i Sverige? Och på vilket sätt försvarade aposteln Petrus religionsfriheten? Det är frågor som vi samtalar om i veckans Hotspot, som handlar om att få uttrycka sin övertygelse, att inte begränsas i sitt sökande och att vara oense på ett civiliserat sätt.

Gäst i programmet är Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen (SEA) och författare till ”Den första rättigheten – Frihet till religion, frihet från religion”.

Programledare är Per Ewert.

Boktips:
”Den första rättigheten – frihet till religion, frihet från religion”, Jacob Rudenstrand (Timbro)

Hotspot är ett samtalsprogram om kristen tro, kultur och samhälle. Programmet produceras av TV Vision Sverige och Världen idag. 

Vill du hjälpa oss att göra fler program?
Stöd gärna vårt arbete genom att swisha en gåva till: 123 396 94 17

Lyssna på programmet som podcast: