Gav Carola Häggkvist uttryck för främlingsfientlighet i intervjun med Svenska Dagbladet? Hur ska man se på att allt fler palestinska barn tycks vilja döda judar? Och vad säger Bibeln om migration? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i detta program:
Många försvarar Carola efter utspel om kulturskillnader
Varning för växande dödskult bland palestinska barn
Våldet trappas upp i Israel – förenklad bild i svenska medier

Boktips:
Girig-Sverige av Andreas Cervenka

Lyssna på programmet som podcast: