Varför sticker Sverige ut i Norden när det gäller dödsskjutningar? Hur kommer det sig att Disney satsar på woke-innehåll? Och är bank-id början på ett kontrollsamhälle? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist ger även ett boktips i en omdiskuterad fråga.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Boktips:
”Hbtq och Bibeln” av Anders Gerdmar (STH förlag)

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Skjutningarna: Sverige ses som skräckexempel i Norden
Jurist om gängvåldet: Sluta skylla på fattigdom och droger
Bedjare på Järva: ”När vi tar semester från bönen så skjuts det”
Disney-anställd: Lägger in queer överallt
Efter woke-satsning: Storförlust för Disney

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Lyssna på programmet som podcast: