Varför är Turkiets reaktioner på Erdogandockan så starka? Stämmer det att C-toppen Muharrem Demirok endast har varit våldsam vid två tillfällen? Och är Gud alltigenom god? Det är frågor som tas upp i säsongens första avsnitt av Veckans nyheter. Utöver det introduceras ett nytt inslag i programmet.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Erdogan-docka i Stockholm väcker ilska i Turkiet
Erdogan höjer kraven: Utlämna 130 personer
Nils Funcke: Problematiskt att fördöma Erdogandockan
Muslimske Demirok föreslås leda C – kristen politiker avfärdas av CUF
Kritiken mot Demirok växer – sågade vita män och berömde Turkiet
S-profiler hävdar samordnad attack mot Demirok

Lyssna på programmet som podcast: