Är könsneutrala luciatåg utan kristna inslag framtidens melodi? Varför är det så tyst kring Elon Musks avslöjanden om Twitter i svenska medier? Och vilka var de så kallade tre vise männen? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Veckans nyheter. Även gåvobettingen om fotbolls-VM avhandlas.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Luciatåg med ”hen-lucia” blev stoppat i Bollnäs fullmäktige
Twitter släpper interna mejl – ”censur” kan ha påverkat valet
Motstridiga uppgifter om hatpropaganda på Twitter
Granskning fortsätter: Twitter har blockerat konservativa

Lyssna på programmet som podcast: