Är högerbudgeten ett svek mot väljarna? Behövs det fler bokstäver i hbtq-begreppet? Och är det ett tecken på att vi lever i den sista tiden att judar, muslimer och kristna lanserar tio klimatbudord i Sinai? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Trudeau utökar hbtq-begrepp – med fler bokstäver
Tio klimatbudord lanseras vid Sinai under FN-toppmöte
Budgeten: Inga satsningar på ökad valfrihet för barnfamiljer
Nya regeringen presenterade sin budget – vallöften dröjer
M+KD+L-budgeten kritiseras – från både höger och vänster

Lyssna på programmet som podcast: