Varför går vänstern till attack mot en KD-politiker, trots att Socialdemokraterna har samma syn? Kan SD beskyllas för att Annie Lööf var ett mål för knivmördaren i Visby? Och hur ska man se på att Nyans partiledare sagt att homosexualitet är förbjudet? Det är frågor som diskuteras i säsongens första avsnitt av Veckans nyheter. Även klimataktionen på E4:an, elkrisen samt änglar och demoner tas upp.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om?
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Socialdemokraterna: Minska antalet aborter
Centern strök mening om att förebygga abort
SVT blandade ihop dödshjälp och abort
Säpochef uppmanar politiker till sakligt debattklimat
Nyans partiledare: ”Homosexualitet är förbjudet”
Klimataktivister blockerade E4:an – hindrade ambulans

Lyssna på programmet som podcast: