Kommer USA skrota abortgarantin? Bör Sverige införa hemaborter? Och ska den lärare som vägrade kalla en elev för hen förlora sin lärarlegitimation? Det är frågor som tas upp i det här avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist svarar också på en teologisk fråga om hopp.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Har du önskemål på frågor som du vill att vi pratar om? 
Kontakta oss på veckansnyheter@varldenidag.se

Nyheterna som tas upp i detta program:
Jubel bland försvarare av ofödda i USA efter HD-läcka
Oväntad politisk låsning i riksdagen om hemaborter
Vändning: Riksdagen öppnar för hemaborter
KD: Frågan om hemaborter ”inte politisk”
Hemaborter fick fler kvinnor att åka ambulans
Lärare riskerar bli av med sin legitimation
C-väljare tycker nu bättre om V än om KD

Lyssna på programmet som podcast: