Håller Kanada på att bli ett totalitärt samhälle? I hur stor grad påverkas kvinnor av män när de fattar beslut om abort? Och varför tycks Gud inte alltid svara på bön? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist får även svara på en tittarfråga om vaccin.

Programmet spelades in före Rysslands invasion av Ukraina, så det ämnet tas inte upp.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Lastbilsprotest i Kanada har upplösts – 190 personer greps
Studie: Män spelar avgörande roll i kvinnors abortbeslut
Snart kan svenskar vaccineras med Nuvaxovid

Lyssna på programmet som podcast: