Ska en elev få 150 000 kronor i ersättning för att en lärare inte ville kalla eleven för ”hen”? Är det rätt att bröderna som felaktigt pekades ut som mördare i Kevin-fallet inte får något skadestånd? Och varför tycks svenska medier vara besatta av att skildra kristen tro på ett negativt sätt? Det är frågor som diskuteras i det här avsnittet av Veckans nyheter. Även frågan om besvikelse på Gud avhandlas.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Elev som inte blev kallad ”hen” kan få 150 000 i skadestånd
Avskedad lärare kliver fram: Därför vägrade jag säga hen till eleven
GW Persson: Tror jag vet vem som mördade Kevin
Hillsong och Livets Ord slagträ i attacker mot KD
Kristen musikprofil grävde fram person efter lavin – tackar Gud
John överlevde onsdagens lavin: ”Jag hade änglavakt”

Lyssna på programmet som podcast: