Ska abortvägrande barnmorskor nekas jobb i förlossningskrisen? Är Sveriges coronahantering ett stort misslyckande? Och ska klimataktivister som stoppar flygplan hyllas? Det är frågor som tas upp i säsongens tionde avsnitt av Veckans nyheter. Även frågan om vad som händer efter döden diskuteras.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Nyheterna som tas upp i veckans program:
Barnmorskekrisen: ”Land med samvetsfrihet lyckas bättre”
Sveriges hantering av pandemin underkänns
Regering och myndigheter slår ifrån sig coronasågning
Kyrkligt prisad aktör bakom flygsabotage
Omstridd klimatrörelse får pris av kristna föreningar

Lyssna på programmet som podcast: