Har judar någon framtid i Malmö? Vem har rätt i Jimmie Åkessons och Per Bolunds bråk om ”brun”? Och bör vi förbjuda böneutrop, slöjor och muslimska friskolor? Det är frågor som tas upp i säsongens sjunde avsnitt av Veckans nyheter. Den teologiska fråga som diskuteras i slutet av programmet är varför Gud tycks vara så hård i Gamla testamentet.  

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Nyheterna som tas upp i veckans program:
• Judisk familj lämnar Malmö efter trakasserier och hat
Nu samlas politiker i Malmö för att motverka judehatet
Löfven: Judehat finns bland flyktingar
Partiledardebatt blev hätsk – Åkesson och Bolund i gräl
SD-ledamot: Stoppa alla muslimska friskolor

Lyssna på programmet som podcast: