Hur stor är risken att IS-återvändarna begår terrorattentat? Varför får Texas nya abortlag en grupp satanister och klimataktivisten Greta Thunberg att reagera? Och är pingstvänner onormala? Det är frågor som tas upp i säsongens andra avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist får också svara på ifall Gud utväljer oss till frälsning, och hur rättvist det i så fall är.

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.

Lyssna på programmet som podcast:

Nyheter som tas upp i veckans program

IS-kvinnor
IS-återvändare kan släppas fria – ”fiasko”
Anhållna IS-kvinnorna släpps på fri fot

Texas nya abortlag
”Satanistisk” grupp manar till kamp mot Texas abortlag
Greta Thunberg tog ställning för abort
Abort efter vecka sex förbjuds i Texas
Texas nya abortlag väcker ilska, jubel och debatt

Frikyrkliga attackeras
DN-recensent: Knutbybok ”normaliserar” pingstvänner