Varför sticker Sverige ut när det gäller dödsskjutningar i Europa? Varför har svenska medier knappt granskat politikernas och myndigheternas coronahantering? Och kan USA spionera på vanliga svenskar? Det är frågor som tas upp i det 17:e avsnittet av Veckans nyheter. Även Anders Bagges uttalande om att han skulle välja Bibeln som litteratur på en öde ö diskuteras.

Nyheter som tas upp i det här programmet:
Polis: ”Dödsskjutningarna beror inte på slumpen”
Polischef: Sverige sopar svåra frågor under mattan
Svidande kritik mot svenska mediers coronarapportering
Medier: USA spionerade på svenska toppolitiker
Professor: Politiker vet att USA spionerar
Anders Bagge: Bibeln är den bästa boken

Lyssna på programmet som podcast:

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.