Pingsts enkät gällande församlingsmedlemmars hudfärg, Ekot-reportern som inledde en relation med en islamist som hon bevakade och judehatet som blossat upp i och med konflikten i Israel. Det är ämnen som tas upp i det 15:e avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist kommenterar även en annorlunda kärlekshistoria som väcker hopp.

Nyheter som tas upp i det här programmet:
Pingst kartlägger etnisk mångfald i församlingar
SR-reporter i relation med ”säkerhetshot”
SR-chef vill inte se Ekot-utredning
Nya avslöjanden om Ekot-reporter – ny granskning görs
Våg av judehat drar fram genom Europa
Folkmassor stödde Hamas – svensk polisinsats får kritik
Arab och jude fann varandra – ser lösning på konflikten

Lyssna på programmet som podcast här:

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.