Varför vill politiska partier styra över kyrkan? Ska orden man och kvinna inte användas inom vården? Och vad beror oroligheterna i Israel på? Det är ämnen som är tas upp i det 14:e avsnittet av Veckans nyheter. Även Kristi himmelsfärdshelgen diskuteras – närmare bestämt ifall Jesus verkligen lyftes upp bland molen som det står beskrivet i Bibeln. 

Nyheterna som tas upp i programmet:
Jesus inte i fokus när S och C går till kyrkoval
1177:s uppmaning om att undvika ordet ”kvinna” sågas
Skyddsrum fylldes i Jerusalem: ”Jag fick hålla om min nioåring”
Därför har våldet eskalerat i Jerusalem och Gaza

Lyssna på programmet som podcast här:

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.