En lärare blev uppsagd för att hon vägrade kalla en elev för hen, en 71-årig pastor greps av polis när han predikade om Bibelns syn på äktenskapet och en finsk politiker åtalas för uttalanden om homosexualitet. Det är ämnen som tas upp i det 13:e avsnittet av Veckans nyheter. Även migrationsöverenskommelsen mellan L, M, KD och SD diskuteras, och vad som verkar vara avgörande för att det ska bli väckelse.

Nyheterna som tas upp i programmet:
• Lärare vägrade kalla elev för ”hen” – blev uppsagd
• 71-årig pastor greps för predikan om äktenskap
• Finsk politiker uttryckte Bibelns homosyn – åtalas
• KD, L, SD och M lade fram gemensamt migrationsförslag

Sven Almkvists krönika:
• Våga välja väckelsens villkor

Lyssna på programmet som podcast här:

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.