En imam bjöds in till ett samtal om påsken i SVT, en svenskkyrklig församling visar konst där Jesus framställs som homosexuell och historikern Dick Harrison argumenterar för att uppståndelsen kan vara sann. Det är ämnen som diskuteras i det nionde avsnittet av Veckans nyheter. 

Ett fjärde ämne som tas upp är att den tidigare C-toppen Fredrick Federley tidigare i veckan sade att han skulle ställa upp i kyrkovalet. Efter att Veckans nyheter spelades in har Federley dock avbrutit sin kandidatur. 

Ämnen som tas upp i veckans program:
• Imam fick prata om påsken i SVT – ”obegripligt”
• Kyrka ställer ut Greta-ikon och Pride-Jesus
• Harrison: Tänk om uppståndelsen är sann
• Fredrick Federley hoppar av kyrkovalet

Lyssna på programmet som podcast här:

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.