Var Melodifestivalens kyrkosketch ett hån mot kristna? Krävs det ett påvebesök för att svenska medier ska uppmärksamma situationen för de förföljda kristna i Mellanöstern? Och varför är män med utländsk bakgrund överrepresenterade i våldtäktsstatistiken?

Det är frågor som Sara Andersson diskuterar med Sven Almkvist i det här avsnittet av Veckans nyheter. Även uppgifterna om att bibelläsning ökar välmåendet under kristiden analyseras. 

Nyheterna i veckans program:
Mello-sketch i kyrka sågas: Hånar kristna
Påvens Irakbesök satte fokus på utsatta kristna
Flertal dömda våldtäktsmän har invandrarbakgrund
Undersökning: Bibelläsning ökar välmående under krisen

Lyssna på programmet här:

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.