Tusentals söker hjälp efter att ha utövat mindfulness, regeringen pressas i frågan om ett tredje juridiskt kön och i Västra Götaland är det hårdare regler för barngrupper inom kyrkan än inom idrott- och kultur. Det är frågor som Sara Andersson diskuterar med teologen Stefan Gustavsson i detta avsnitt av Veckans nyheter. Även Israels snabba vaccinationstakt tas upp och att resor dit snart tros bli möjliga igen.

Nyheterna som kommenteras i programmet:
Professor: 20 000 sökte hjälp för följder av mindfulness
Partier driver på för tredje juridiskt kön
KD säger nej till ett tredje juridiskt kön
Fler än åtta barn får idrotta – men inte ha aktivitet i kyrkan
Vaccinframgång: Nu öppnar Israel upp samhället igen
Ljus i tunneln för svenska Israelresor

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.