Youtube har stängt ner prolife-sidan Lifesite News vilket gjort att tusentals klipp – varav många försvarade det ofödda barnet – har försvunnit. Detta exempel på nätjättarnas utrensningar diskuteras i det tredje avsnittet av Veckans nyheter, som gästas av Marco Strömberg.

Andra frågor som tas upp är att brittiska sjukhus bannlyst orden bröstmjölk och pappa, att det blivit ett ökat intresse för andliga frågor på svenska sjukhus och att semlor gör succé i Tel Aviv.  

Nyheterna som kommenteras i programmet:
Youtube stängde ner prolife-kanal
Brittiska sjukhus slutar säga ”bröstmjölk” och ”pappa”
Studie: Ökat intresse för andliga frågor på sjukhus
Semlorna går hem på den israeliska bagerikedjan Fika

Veckans nyheter är ett nyhetsprogram från Världen idag. Några av veckans händelser presenteras av Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson. Ledarskribenten och bibelläraren Sven Almkvist analyserar nyheterna ur ett kristet perspektiv.